Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot. “PSD a schimbat de multe ori fețele, dar niciodată nu și-a schimbat năravul” Deputatul Sefer : ,, Avem o problemă la Crivăţ cu podul care nu există…” A fost lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship Dunarea pregateste bomba pe piata transferurilor. Aduce un fost capitan al Stelei Au aparut deja cotele la pariuri pentru meciul Dunarii cu Politehnica Iasi Platit cu 50.000€, un jucator al Dunarii a adormit in cada. Probabil, de la efort Miza meciului cu Iaşi? 1.500 euro! Dunărea Călăraşi a anunţat transferul unui jucator care a trecut pe la academia lui Hagi Alexa şi-a turnat cenuşă în cap după şemieşecul cu Astra Prea fricoşi… Prea de la ţară Cum sa te imbogatesti de pe urma meciului Astra – Dunarea Astra l-a achiziţionat pe portarul portughez Miguel Santos
Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot. “PSD a schimbat de multe ori fețele, dar niciodată nu și-a schimbat năravul”

Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot. “PSD a schimbat de multe ori fețele, dar niciodată nu și-a schimbat năravul”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD trebuie trimis în Opoziţie ”pentru ani buni” şi a făcut apel la români să meargă la vot pe 24 noiembrie. Pe baza votului românilor, Klaus Iohannis va construi ”România normală”, alături de Guvernul PNL.

Președintele Klaus Iohannis a mers pe jos, prin Galați, spre sala în care a avut loc întâlnirea cu cetățenii din județul Galați. Klaus Iohannis a fost întâmpinat de numeroși gălățeni. Oamenii au dat mâna cu președintele României și au făcut fotografii cu acesta. Șeful statului a fost solicitat să semneze autografe pe cea mai recentă carte pe care a scris-o.

Klaus Iohannis a dialogat și cu jurnaliștii, într-o conferință de presă organizată la intrarea în Sala Sporturilor. La eveniment  au luat parte 3.000 cetățeni și simpatizanți ai PNL.

În fața simpatizanților din Galați, Klaus Iohannis a declarat că ”eroii alegerilor sunt oamenii cu ştampila de vot în mână”. ”Schimbarea se produce și este foarte bună pentru România. Deja am reușit să înlăturăm, prin moțiune de cenzură, acel guvern pesedist eșuat. Un guvern eșuat condus de, sigur, contracandidata mea în acest tur doi al alegerilor. Un guvern eșuat al regimului de tristă amintire Dragnea-Dăncilă.

Și am reușit apoi să instalăm un guvern liberal, Guvernul Ludovic Orban, care deja a făcut primii pași importanți și vom continua în forță! Asta vrem noi să facem”, a transmis șeful statului.

PSD trebuie îndepărtat de la butoane

Lupta împotriva PSD nu s-a încheiat, chiar dacă PNL a câștigat primele bătălii. ”Însă, dragii mei, lupta noastră nu s-a terminat și nu se va termina înainte de parcurgerea întregului ciclu de alegeri. După turul doi, urmează localele, urmează alegerile parlamentare. Și să vă spun de ce este extrem, extrem de important să mergem la vot și să votăm corect, adică PNL. Este foarte important, fiindcă noi dorim să facem România bine”, a continuat președintele Iohannis.

Șeful statului îşi doreşte ca Moldova să fie legată de restul ţării printr-o autostradă şi prin căi ferate. ”Eu nu mai îmi doresc ca românii să se simtă inferiori celor din Europa de Vest. Eu știu ce pot românii, eu știu ce poate România. O știu din proprie experiență. Am văzut ce se poate într-un oraș. Asta vă garantez că se poate în toată România”, a declarat Klaus Iohannis. ”Însă, dragii mei, pentru asta trebuie să votăm și trebuie să muncim. Și mai e nevoie de ceva. Este nevoie să trimitem PSD în opoziție. PSD trebuie îndepărtat de la butoane și trebuie îndepărtat de la butoane pentru ani buni”, a continuat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a explicat ce înseamnă România normală. ”Nu ne dorim luna de pe cer, dar tot românul are dreptul la o viață normală, la o țară normală, la școli bune pentru copii, la spitale care funcționează, la drumuri. Și la politicieni care se implică pentru România și pentru români. Or acești politicieni la PSD nu-i vedem. Așa că, dragii mei, haideți să obținem un vot atât de clar, încât PSD să fie trimis în opoziție pentru ani buni, ca să începem noi să refacem România până când devine România Normală”, a declarat Iohannis.

Apel pentru participarea la vot

Șeful statului nu este de acord cu cei care spun că PSD s-ar fi schimbat după era Dragnea. ”Sunt oameni care îmi spun: <<domnule Președinte, totuși, acum haideți, mai lăsați-o cu PSD, că nu mai e chiar așa de rău ca pe vremea lui Dragnea>>. Știți ce? Asta este o mare capcană. Chiar dacă vouă și altora li se pare că poate PSD nu mai este așa de rău, în realitate, PSD a schimbat de multe ori fețele, dar niciodată nu și-a schimbat năravul. De aceea, PSD trebuie să meargă pentru mai mulți ani în opoziție!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Trimiterea PSD în Opoziție trebuie făcută prin vot. ”Și pentru acest lucru, dragii mei, este nevoie să mergem la vot. Și pentru acest lucru este nevoie să obținem un vot atâta de clar, încât nu-și mai pune nimeni problema dacă PSD revine sau nu. Noi trebuie să votăm așa ca să nu revină decât după ani și ani, și în acest timp să punem noi țara pe picioare. Noi, împreună cu celelalte forțe democratice din România, să reparăm țara, să o facem normală și, pentru asta, repet – vă spun vouă, gălățenilor, vă spun vouă, românilor – este extrem, extrem de important: duminică, pe 24 noiembrie, să mergem să votăm!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis.

Material susținut de PNL

noiembrie 22, 2019 | 0 Comments

Deputatul Sefer : ,, Avem o problemă la Crivăţ cu podul care nu există…”

 

Prin venirea lui Cristian Sefer , Partidul Social Democrat are în acest moment, patru parlamentari – Senatorul Roxana Paţurcă şi deputaţii : Sorin VrăjitoruEugen Nicolicea şi Cristian Sefer.

Cel din urmă, a explicat într-o conferinţă de presă, motivele care au stat la baza deciziei de a se alătura social-democraţilor :

,, Am ales PSD pentru că am considerat că venind într-un partid de talia Partidului Social Democrat, putem să ducem la capăt ceea ce mi-am propus acum doi ani. Am găsit înţelegere aici şi sper că împreună cu domnul preşedinte şi colegii parlamentari să ducem la bun sfârşit proiectele propuse. Pentru mine, proiectele importante sunt proiectele mici, ale oamenilor. Avem o problemă la Crivăţ cu podul care nu există, avem problema la Tămădău cu reţeaua de transport a energiei electrice. Împreună cu noii mei colegi, vom transmite la ministere toate aceste probleme ale locuitorilor din localităţile respective şi vom încerca să găsim o rezolvare. Am fost primit aici cu căldură şi sunt convins că vom face echipă şi ceea ce este cel mai important, vom rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă mulţi dintre locuitorii judeţului Călăraşi”.

 

ianuarie 18, 2019 | 0 Comments

A fost lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă lansarea Registrului electronic de evidenţă a contractelor de internship  – https://www.internship.anofm.ro  .

Registrul înfiinţat şi gestionat de ANOFM ţine evidenţa tuturor contractelor de internship, organizaţiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfăşoară activităţi specifice, în baza contractelor de internship) având obligaţia înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate.

Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit. La aceeaşi adresă pot fi consultate instrucţiunile  de utilizare a registrului electronic.

Potrivit Legii nr.176/2018 privind internshipul, anterior începerii activității de internship, organizațiile-gazdă vor completa și transmite datele din contracte în registrul de evidență al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizației-gazdă, sau cu privire la contractul de internship, se va opera în registrul de evidență în termen de 3 zile lucrătoare de la data apariției situației ce a impus modificarea.

Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidență electronic și netransmiterea datelor și informațiilor din contractul de internship, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei.

Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului, îmbunătăţirea abilităţilor practice şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.

octombrie 24, 2018 | 0 Comments

Dunarea pregateste bomba pe piata transferurilor. Aduce un fost capitan al Stelei

Antrenorul Dan Alexa incearca sa dea siguranta echipei sale prin transferul lui Alexandru Bourceanu, in varsta de 33 de ani.

Jocul Dunarii nu a fost deloc unul curajos in primele cinci etape din Liga I – Betano, astfel ca la Calarasi se incearca o schimbare cat se poate de radicala. Incepand de luni, la antrenamentele conduse de catre Dan Alexa s-a prezentat mijlocasul Alexandru Bourceanu.

In varsta de 33 de ani, acesta a fost in urma cu cateva sezoane capitanul de echipa al celor de la Steaua Bucuresti, formatie pentru care a evoluat cu succes in cupele europene. Bourceanu a fost pana in vara acestui an sub contract cu rusii de la Arsenal Tula.

Venirea la Calarasi a mijlocasului nascut la Galati reprezinta o adevarata lovitura pe care Dunarea o da la nivelul Ligii I. Bourceanu n-a ales formatia antrenata de catre Dan Alexa pentru bani, ci doar pentru ca isi doreste sa revina in prim-planul fotbalului romanesc.

Poreclit „Gladiatorul” datorita spiritului de sacrificiu de care da dovada de fiecare data cand intra pe teren, mijlocasul ce era cotat in urma cu 4 sezoane la 5 milioane de euro a facut deja senzatie in curtea stadionului din Calarasi.

Cu Bourceanu in teren, Dunarea va avea mai mult tupeu. Fostul international a mai avut in aceasta vara discutii cu Politehnica Iasi, adversarul de duminica al Calarasi. Noul lider din vestiarul lui Alexa nu va juca in aceasta partida deoarece nu sunt sanse ca Dunarea sa primeasca pana atunci cartea verde transfer.

august 21, 2018 | 0 Comments

Au aparut deja cotele la pariuri pentru meciul Dunarii cu Politehnica Iasi

Dunarea Calarasi joaca sambata, 25 august, pe teren propriu, cu incepere de la ora 18, in compania celor de la Politehnica Iasi.

Formatia antrenata de catre Dan Alexa a ajuns in zona nisipurilor miscatoare, desi de la inceputul sezonului a pierdut doar un meci. Dar trebuie sa spunem si ca a castigat numai unul, pe cel din prima runda, cu Viitorul Constanta.

De acum inainte, presiunea va fi mult mai mare. Dunarea trebuie sa fie atenta la adversarii de calibrul sau. Este vorba despre Voluntari, „lanterna rosie” din acest moment, Chiajna, care a oferit surpriza etapei invingand aceeasi Craiova care s-a distrat la Calarasi, si Hermannstadt, care acum este tocmai pe locul 4, cu 7 puncte.

Clasamentul este inca strans. Intre ultima treapta a podiumului si locul care duce la baraj sunt numai 3 puncte. S-au jucat doar cinci meciuri din sezon. Dunarea a avut meciuri foarte grele. Putea obtine mai multe din jocul de la Giurgiu, e adevarat, dar trebuie sa recunoastem ca cele patru puncte din partidele cu Viitorul si cu CFR Cluj-Napoca au fost obtinute printr-o minune ce nu se mai poate repeta niciodata.

Calarasenii sunt obligati sa castige meciul cu Politehnica Iasi pentru a se indeparta usor de zona nisipurilor miscatoare. Echipa este acum pe 11, cu 6 puncte, si intalneste un adversar care este cu doua pozitii mai jos si are un punct mai putin. Va fi un meci pe viata si pe moarte.

Casa de pariuri Fortuna, care plateste Dunarii 120.000 de euro in urma unui contract de publicitate, a afisat deja cotele pentru partida de sambata. Victoria elevilor lui Dan Alexa are o cota de 2.85, egalul are cota 3.15, in vreme ce un succes al oaspetilor a ajuns sa fie cotat la 2.60.

Aceeasi agentie a afisat deja si cotele pentru jocul calarasenilor din etapa a 7-a, atunci cand Dunarea va merge la Sfantu Gheorghe. Ardelenii sunt favoriti, victoria lor avand o cota de 2.10. Egalul este cotat la 3.20, in vreme ce succesul elevilor lui Dan Alexa ajunge la o cota de 3.25.

august 21, 2018 | 0 Comments

Platit cu 50.000€, un jucator al Dunarii a adormit in cada. Probabil, de la efort

Semeghin, varianta calaraseana, a ajuns vedeta mai intai in ziarele de tip tabloid!

Gaëtan Missi Mezu a jucat un rol decis pentru Dunarea in sezonul trecut, atunci cand formatia antrenata de catre Dan Alexa a promovat pe prima scena a fotbalului romanesc. Drept rasplata, clubul condus de catre Florin Brisan i-a dublat francezului salariul, astfel incat acesta a ajuns acum sa fie rasplatit la Calarasi cu 50.000 de euro pe an.

Atacantul in varsta de 22 de ani a lipsit din lotul Dunarii la partida cu Astra, incheiata la egalitate, scor 2-2. „Mezu a lipsit din raţiuni pur tehnice, am decis să-l las în afara lotului. A făcut un meci slab cu Craiova. Despre escapada lui, probabil va fi amendat. Înţeleg orice, era în tmpul lui liber, dar trebuie să fie mai atent, că e imaginea clubului. Nu am am luat o decizie, nu a fost în lot strict din raţiuni tehnice”, a declarat Alexa dupa jocul de la Giurgiu.

Ce s-a intamplat, de fapt? Tabloidul Cancan a publicat un articol despre o escapada pe care jucatorul Dunarii ar fi avut-o intr-un club de fite din Bucuresti, unde „ar fi spart câteva mii de euro pe mai multe șampanii scumpe”. Aventura, la care a mai participat si Hamidou, alt jucator aflat sub contract cu echipa lui Alexa, ar fi continuat la Hotel Intercontinental.

Este stiut ca antrenorul Dan Alexa pune accent pe pregatirea fizica. Poate ca din aceasta cauza Mezu a adormit imbracat in cada. Nici vorba de prea mult alcool consumat. Cert este ca jucatorul Dunarii s-a dat in spectacol incat de acum inainte poate fi strigat de toata lumea drept Paraiala!

Stirea de scandal afecteaza in mod imaginea Dunarii. Suporterii, sponsorii si finantatorii au toate motivele sa se revolte acum impotriva jucatorului, chiar daca acesta se afla in timpul liber. Gazeta Sporturilor, singurul ziar de sport din Romania, a preluat articolul celor de la Cancan.ro si l-a transformat intr-o stire care a stat in „capul site-ului” in dimineata jocului de la Giurgiu.

august 20, 2018 | 1 Comment

Miza meciului cu Iaşi? 1.500 euro!

Sambata, 25 august, cu incepere de la ora 18, Dunarea primeste vizita celor de la Politehnica Iasi.

Calarasenii au ramas cu un gust amar dupa remiza de sambata, de la Giurgiu, scor 1-1, cu Astra. Formatia antrenata de catre Dan Alexa a evoluat in superioritate numerica pe finalul jocului, dar nu a reusit sa puna in pericol poarta echipei gazde.

Florin Brisan, presedintele Dunarii, a avut o reactie rezervata in urma jocului de sambata. „Am avut momente bune de joc şi puteam chiar să şi câştigăm dacă am fi atacat mult mai mult în ultimele 20 de minute de joc când practic am avut superioritate numerică. Cred că doar lipsa de experienţă şi de curaj a unora dintre băieţii nostri a făcut ca tabela la final să nu indice un rezultat favorabil nouă. Dar şi un egal este binevenit mai ales că am reuşit să trecem cu brio peste cele 3 mari examene cu campioanele din ultimii ani. După 5 etape am adunat 6 puncte foarte importante şi sper să creştem de la meci la meci mai ales din punct de vedere mental”, a declarat Brişan pentru site-ul clubului.

Urmatorul joc al Dunarii este programat sambata, 25 august, cu incepere de la ora 18. Calarasenii ii vor avea ca oaspeti pe cei de la Politehnica Iasi. Cu ocazia acestui joc, conducerea clubului intentioneaza sa reduca preturile biletelor de acces pe stadion deoarece adversarul nu se ridica la nivelul celor de la CFR Cluj-Napoca sau CSU Craiova.

Pentru elevii lui Dan Alexa, miza jocului de sambata este una uriasa. In cazul unei victorii, ei vor intra in posesia unei prime in valoare de 1.500 de euro. Potrivit Gazetei Sporturilor, tehnicianul Dunarii a cerut conducerii la inceputul sezonului ca jucatorii sa primeasca si prime de joc, in functie de rezultate, nu doar salarii.

august 20, 2018 | 0 Comments

Dunărea Călăraşi a anunţat transferul unui jucator care a trecut pe la academia lui Hagi

Dan Alexa vrea sa-si faca curaj spre poarta adversa cu un jucator care n-a mai evoluat pana acum in Liga I -Betano.

Desi a spus in repetate randuri ca nu mai intentioneaza sa faca vreun transfer pana in pauza de iarna, antrenorul Dan Alexa a surprins pe multa lume cand la Giurgiu la luat in lotul de 18 jucatori si pe mijlocasul Nicusor Cârnaţ. Misterul a fost elucidat duminica de catre presedintele Florin Brisan.

„Este un tânăr jucător cu foarte multe calităţi. Este tehnic, bătăios şi este destul de rapid când are mingea la picior. Sper să-l vedem în teren cât mai repede şi să devină un component de bază al Dunării. Îi urez mult succes la Călăraşi!”, a declarat Brişan.

In locul unei prezentari in fata presei, Dunarea a preferat si de aceasta data, nu se stie din ce motive, sa oficializeze transferul prin intermediul site-ului propriu. Contractul lui Carnat, in varsta de 20 de ani, se intinde pana la finalul actualului sezon, semn ca nimeni de la club nu a fost dat pe spate pana acum de calitatile jucatorului.

august 19, 2018 | 1 Comment

Alexa şi-a turnat cenuşă în cap după şemieşecul cu Astra

Antrenorul Dan Alexa şi-a exprima nemulţumirea faţă de evoluţia echipei lui, Dunărea Călăraşi, în cele 20 de minute de superioritate numerică din meciul cu Astra Giurgiu. „Încă avem mentalitate de echipă mică”, a spus Alexa.

„Nu sunt mulţumit de rezultat, am avut posibilitatea să jucăm aproape 20 de minute cu doi oameni în plus. Am fost modeşti în exprimare, asta a fost nemulţumirea mea. Făcusem cele trei schimbări înainte de eliminarea celor doi şi mi-a fost foarte greu să mai schimb ceva. Puteam forţa, dar am ales deciziile greşite şi asta mă nemulţumeşte. Din păcate, accidentarea lui Dobrosavlevici ne-a dat mult peste cap. Nu te gândeşti că se accidentează un fundaş central. A trebuit să improvizez în linia de fund cu Puşcaş şi să schimb sistemul de joc, apoi am forţat cu Keyta, pentru că Pană venise după o pauză lungă şi nu a ţinut ritmul. După cele două eliminări nu am mai putut să schimbăm nimic ofensiv, dar trebuia să deţinem controlul total, chiar dacă Astra s-a apărat cu opt jucători în spatele mingii. Trebuie să punem presiune pe ei, trebuia să avem ocazii, dar am avut prea puţine în minutele rămase. Aş vrea să văd la jucătorii mei curaj, personalitate, sunt mulţi jucători care au jucat în Liga a II-a, trebuie să le schimb mentalitatea. Încă avem mentalitate de echipă mică şi astăzi am ratat oportunitatea de a pleca cu cele trei puncte. Mezu a lipsit din raţiuni pur tehnice, am decis să-l las în afara lotului. A făcut un meci slab cu Craiova. Despre escapada lui, probabil va fi amendat. Înţeleg orice, era în tmpul lui liber, dar trebuie să fie mai atent, că e imaginea clubului. Nu am am luat o decizie, nu a fost în lot strict din raţiuni tehnice”, a declarat Alexa, la Digi Sport.

Astra Giurgiu a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1 (1-1), în meciul cu Dunărea Călăraşi, din etapa a V-a a Ligii I. Din minutul 75, Astra a jucat cu doi jucători mai puţin pe teren, după eliminările lui Alibec şi Bahamboula.

Au marcat: Neluţ Roşu ’16 (p) / Silviu Pană ’21

august 19, 2018 | 0 Comments

Prea fricoşi… Prea de la ţară

Astra Giurgiu a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1 (1-1), în meciul cu Dunărea Călăraşi, din etapa a V-a a Ligii I. Din minutul 75, Astra a jucat cu doi jucători mai puţin pe teren, după eliminările lui Alibec şi Bahamboula.

Au marcat: Neluţ Roşu ’16 (p) / Silviu Pană ’21

1-0, min. 16 – Ispas l-a faultat în careu pe Llullaku, iar Neluţ Roşu a marcat din penalti, în minutul 16;

1-1, min. 21 – Silviu Pană a marcat cu capul din şapte metri după o centrare a lui Gligorov.

În minutul 73, Alibec a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault din spate. Două minute mai târziu, Bahamboula a primit cartonaşul roşu direct, pentru un fault cu piciorul ridicat asupra lui Ispas. Dunărea nu a profitat de cele 20 de minute de superioritae numerică (inclusiv cu prelungirile), neavând nicio ocazie de gol în această perioadă.

Au evoluat următoarele echipe:

Astra: Lazar – Belu, Bejan (Cestor ’51), Crişan, Radunovic – Mrzljak – Begue (Balaure ’76), Roşu, Moise (Bahamboula ’46), Llullaku – Alibec. Antrenor Marius Măldărăşanu;

Dunărea: Straton – Gligorov, Balaur, Dobrosavlevici (Monroy ’61), Ispas – Puşcaş, Simion, Pană (Keyta ’67) – V. Munteanu (Honciu ’62), Ndiaye, Kanda. Antrenor Dan Alexa.

Cartonaşe galbene: Begue ’30, Roşu ’65, Alibec ’66 şi ’73, Crişan ’67/ Ispas ’15, Pană ’36, Simion ’49 Gligorov ’52, Puşcaş ’64;

Cartonaşe roşii: Alibec ’73, Bahamboula ’75.

Arbitri: Cătălin Buşi – Vladimir Urzică, Ovidiu Arusoaiei – Cătălin Popa;

Observatori: Adrian Vidan, Marin Petrache.

august 18, 2018 | 0 Comments