Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot. “PSD a schimbat de multe ori fețele, dar niciodată nu și-a schimbat năravul” Deputatul Sefer : ,, Avem o problemă la Crivăţ cu podul care nu există…” A fost lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship

Scrisoare deschisă către Daniel Ștefan Dragulin

 

Stimate coleg,

Amândoi conducem filialele județene ale unor partide, eu în calitate de președinte interimar al PSD Călărași, iar dumneavoastră în calitate de președinte al PNL Călărași.
Mai mult decât atât, amândoi îndeplinim funcția de edil în localități diferite. Când spun diferite, mă refer atât la mărimea lor, dar mai ales la cum arată ele – dacă îmi permiteți o comparație, plecând din localitatea în care sunt primar și ajungând în municipiul pe care îl administrați, am avut senzația că sunt pe alt ”fus oral”, așa cum vă exprimați dumneavoastră.
Vă întreb sincer, ca de la primar la primar: chiar nu vă pare rău că nu ați reușit, după aproape două mandate, să lăsați și altceva în urma dumneavoastră? Chiar nu ați observat că localitățile rurale din Călărași arată mai îngrijite decât localitatea care este capitala județului? Chiar nu ați înțeles că nu acesta trebuie să fie comportamentul unui edil, ales de către cetățeni pentru a fi în slujba lor în perioada mandatului?

Stimate coleg,

Dacă în legătură cu ineficiența actului dumneavoastră administrativ în funcția de primar se vor pronunța cu siguranță cetățenii din municipiul Călărași la viitoarele alegeri, dacă veți mai îndrăzni să candidați, îmi permit să vă atrag atenția asupra modalității în care conduceți filiala județeană a PNL. 
După o perioadă în care acest partid nu a existat practic la nivel de acțiuni politice sau sociale în spațiul public din Călărași, am sesizat că v-ați trezit brusc la viață. Acest lucru nu este unul neapărat rău, întrucât într-o democrație autentică rolul partidelor de Opoziție este unul important, acestea având rolul de a aduce critici constructive actului de guvernare exercitat de partidele din arcul Puterii. 
Din acest punct de vedere, vă spun sincer că mi-ați lipsit. Timp de 3 ani, filiala condusă de dumneavoastră fiind admirabilă, sublimă chiar, dar lipsind cu desăvârșire.
Pe de altă parte, nu mă așteptam ca într-o singură săptămână să avem parte din partea filialei județene a PNL, pe care cu mult drag o conduceți, de toată doza de minciuni, informații false și manipulări pe care liderii dumneavoastră de la centru v-au trasat-o pentru a o administra cetățenilor județului timp de 4 ani. 
Posibil că vă doriți să aruncați acum cu toată mizeria și gunoiul pe care nu le-ați aruncat în spațiul public timp de 3 ani de zile. Vă atenționez să nu confundați însă județul cu municipiul al cărui edil pretindeți că sunteți. Cetățenii din județul Călărași nu vor tolera mizeria pe care v-ați propus să o aruncați în spațiul public.

Stimate coleg,

Am toată încrederea că, în lipsa unor rezultate economice excelente din partea guvernării PSD, comportamentul dumneavoastră ar fi fost unul civilizat. Din păcate pentru dumneavoastră și din fericire pentru cetățeni, guvernul PSD a crescut pensiile, salariile, ba chiar și alocațiile pentru copii, fapt care cu siguranță că v-a determinat să demarați în grabă campania de intoxicare a opiniei publice călărășene cu informații false.
Mai mult, creșterea economică substanțială obținută pe tot parcursul anului 2018 de către Guvern a permis alocarea unor sume mult mai mari pentru investiții publice, ba chiar și creșterea sumelor destinate administrațiilor publice locale. Încercați să faceți ceva de acești bani pentru cetățenii care v-au ales și lăsați pe plan secund joaca de-a manipularea electoratului. 
Străduiți-vă, vă rog, să păstrați o anumită moralitate, sau măcar o umbră de bun simț, în dialogul politic. Este păcat că încă nu ați înțeles faptul că cetățenii s-au săturat de mitocănii, mârlănii și manipulări.

Cu deosebit respect și cu speranța pentru un dialog politic civilizat,

Președinte interimar PSD Călărași,

Iulian Iacomi

 

februarie 18, 2019 | 0 Comments

Deputatul Sefer : ,, Avem o problemă la Crivăţ cu podul care nu există…”

 

Prin venirea lui Cristian Sefer , Partidul Social Democrat are în acest moment, patru parlamentari – Senatorul Roxana Paţurcă şi deputaţii : Sorin VrăjitoruEugen Nicolicea şi Cristian Sefer.

Cel din urmă, a explicat într-o conferinţă de presă, motivele care au stat la baza deciziei de a se alătura social-democraţilor :

,, Am ales PSD pentru că am considerat că venind într-un partid de talia Partidului Social Democrat, putem să ducem la capăt ceea ce mi-am propus acum doi ani. Am găsit înţelegere aici şi sper că împreună cu domnul preşedinte şi colegii parlamentari să ducem la bun sfârşit proiectele propuse. Pentru mine, proiectele importante sunt proiectele mici, ale oamenilor. Avem o problemă la Crivăţ cu podul care nu există, avem problema la Tămădău cu reţeaua de transport a energiei electrice. Împreună cu noii mei colegi, vom transmite la ministere toate aceste probleme ale locuitorilor din localităţile respective şi vom încerca să găsim o rezolvare. Am fost primit aici cu căldură şi sunt convins că vom face echipă şi ceea ce este cel mai important, vom rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă mulţi dintre locuitorii judeţului Călăraşi”.

 

ianuarie 18, 2019 | 0 Comments

Vacanța parlamentară – prilej de întâlnire cu alegătorii pentru deputatul Cristian George Sefer

 

Demersurile domnului deputat Cristian George Sefer pentru identificarea soluțiilor de extindere a rețelei de energie electrică din comuna Tămădău Mare continuă.

La invitația domnului primar Constantin Chirică,  la începutul acestei săptămâni, domnul deputat Cristian George Sefer s-a întâlnit la sediul primăriei Tămădău cu edilul comunei. Aici au fost discutate demersurile făcute până în acest moment în vederea obținerii acordului distribuitorului de energie electrică pentru extinderea rețelei.

Tot în această întâlnire au fost dezbătute și proiectele inițiate de Primăria Tămădău Mare, finanțate din fonduri nerambursabile, pentru introducerea apei potabile, canalizare si extinderea reţelei de trotuare în comună.

Biroul de presă al deputatului Cristian George Sefer

 

ianuarie 18, 2019 | 0 Comments

Mesajul senatorului Răducu Filipescu, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire

 

Mărturisesc că sunt emoționat de două ori atunci când mă gândesc la Ziua Marii Uniri.

O dată, sufletul meu este încălzit de emoția firească a românului care se mândrește cu împlinirea a 100 de ani de existență a României.

Apoi, nu pot să nu mă mândresc la gândul că unul dintre cei mai reprezentativi oameni din istoria PNL, Ion I. C. Brătianu, a fost personalitatea care a avut un rol determinant în făurirea statului român, în 1918.

Doresc tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei, să fie mândri că sunt români și să ducă o viață frumoasă în România. La mulți ani!”

Răducu George Filipescu,

senator PNL

 

noiembrie 30, 2018 | 0 Comments

Un Senator (Te) Ascultă!

 

Considerați că vă pot ajuta în rezolvarea unei probleme pentru care nu s-au găsit soluții până acum? Ne putem întâlni vinerea între orele 14,30-19,30 și sâmbăta între orele 10-14, la sediul Cabinetului Senatorial situat pe strada Prelungirea București, bl.D4, parter.

Pentru aceasta, de luni până vineri între orele 10-18, vă puteți înscrie la audiențe cu un simplu apel telefonic la nr. 0342407001. Dacă programul meu de audiențe nu corespunde cu timpul pe care-l aveți la dispoziție, puteți să-mi prezentați în scris problema cu care vă confruntați și să o depuneți în cutia poștală aflată lângă ușa de intrare în cabinet.

senator PNL
Răducu George Filipescu

 

noiembrie 06, 2018 | 0 Comments

Filipescu te ascultă!

Considerați că vă pot ajuta în rezolvarea unei probleme pentru care nu s-au găsit soluții până acum? Ne putem întâlni vinerea între orele 14:30-19:30 și sâmbăta între orele 10:00-14:00, la sediul Cabinetului Senatorial situat pe strada Prelungirea București, bl.D4, parter.

Pentru aceasta, de luni până vineri între orele 10-18, vă puteți înscrie la audiențe cu un simplu apel telefonic la nr. 0342407001. Dacă programul meu de audiențe nu corespunde cu timpul pe care-l aveți la dispoziție, puteți să-mi prezentați în scris problema cu care vă confruntați și să o depuneți în cutia poștală aflată lângă ușa de intrare în cabinet.

senator PNL
Răducu George Filipescu

octombrie 12, 2018 | 0 Comments

Filipescu crede că înstrăinarea domeniului public nu trebuie făcută aşa uşor

Senatorul liberal atrage atenţia şi asupra faptului că odată cu adoptarea noului Cod Administrativ, PSD urmăreşte să schimbe şi proporţia de voturi cu care se poate decide concesionarea sau vânzarea de părţi din patrimoniul public. Astfel, social-democraţii ar intenţiona ca înstrăinarea bunurilor din domeniul public (terenuri, lacuri, islazuri, foste unităţi militare) să se poată face cu doar jumătate plus unu din numărul de consilieri locali sau judeţeni. Filipescu crede că modificările patrimoniului public ar trebui să se facă mai greu, cu două treimi din numărul consilierilor, pentru ca aceste decizii să se ia în mod sigur în interesul comunităţii:

“Ce facem cu patrimoniul unei unităţi administrativ teritoriale? Cum îl gestionăm? Cu jumătate plus unu sau două treimi din voturi? Concesiunea sau vânzarea unor suprafeţe nu se poate face decât cu două treimi din voturi, pentru că trebuie să fie atât de clar că respectiva decizie este în interesul localităţii, încât să voteze şi cei care sunt în opoziţie. Vom pleda, în continuare, pentru păstrarea la două treimi a numărului necesar de voturi pentru modificările în structura patrimoniului public.”- a declarat senatorul Răducu Filipescu.

septembrie 18, 2018 | 0 Comments

Senatorul PNL Răducu Filipescu este împotriva politizării prefecţilor

Senatorul Răducu George Filipescu atrage că discutarea Codului administrativ în comisiile Senatului nu este lipsită de capcane, pe care PSD le întinde pentru a obţine mai mult control asupra a cât mai multe sectoare din administraţie. Bunăoară, partidul aflat la guvernare intenţionează ca odată cu adoptarea noului Cod administrativ să controleze cât mai mult activitatea prefecţilor: “Una dintre problemele care nu sunt în regulă este politizarea prefecţilor. Prefectul, după momentul în care este declarat om politic, va deveni un fel de prim-secretar. Ar putea, astfel, apărea ideea ca şi secretarul general al Prefecturi să devină politic. Un fel de secretar al tuturor secretarilor din toate unităţile administrativ teritoriale. Practic, secretarul Primăriei ar fi subordonat cumva secretarului general al Prefecturii. Iar primarul cumva ajunge şi el subordonat prefectului. Nu e deloc în regulă. Prefectul trebuie să fie apolitic, şi indiferent dacă se schimbă guvernul, el trebuie să rămână pe funcţie. Dacă l-ai politizat înseamnă că pleacă odată cu partidul lui. Şi ce facem? Facem haos în ţara asta… Noi, liberalii, ne vom opune categoric politizării prefecţilor.”- a precizat senatorul PNL, Răducu Filipescu.

Filipescu crede că, de fapt, în spatele acestei intenţii de politizare se află dorinţa PSD de a controla activitatea tuturor primăriilor, indiferent de culoarea politică a primarilor: “Trebuie să privim în spatele acestei intenţii de politizare. Să vedem care este pasul următor. Dacă îi politizează înseamnă că le dă putere, că nu-i politizează să-i ţină degeaba în Prefectură. Şi ne vom trezi cu prefecţi, cum erau prim-secretarii PCR pe vremuri, care să taie şi să spânzure în toate localităţile. Sub nici o formă nu putem să fim de acord cu aşa ceva, pentru că nu este normal şi democratic.”

septembrie 18, 2018 | 0 Comments

Filipescu: „Pestă porcină, o problemă de siguranţă naţională!”

Faţă de răspândirea pestei porcine în România, senatorul liberal Răducu Filipescu este de părere că reacţia guvernanţilor este cel puţin dubioasă. Lipsa de implicare a acestora este, în opinia parlamentarului PNL, un fapt pentru care vinovaţii trebuie să răspundă penal:

„Nenorocirea s-a abătut peste noi, cu această pestă porcină, şi Guvernul nu a făcut absolut nimic. Pot să spun că a plimbat-o prin toată ţara, nu că ar fi încercat să o oprească, în condiţiile în care era informat, din februarie 2017, că prezintă un mare pericol şi va ajunge şi în România. Practic, nu i-a interesat. PNL are de gând să facă chiar plângere penală împotriva ministrului Daia, pentru că nu a gestionat corespunzător situaţia pestei porcine. Plângere penală vom face şi împotriva lui Liviu Dragnea, pentru că nu a vrut să convoace sesiune extraordinară, unde trebuia să se discute măsurile pentru combaterea pestei porcine.”

Senatorul Răducu Filipescu crede că răspândirea pestei porcine în România arată dacă nu act premeditat, atunci cel puţin incompetenţă crasă: „Atâta vreme cât ştii că pesta porcină este în Ucraina şi ştii că aceasta poate intra în România pe diferite căi, şi tu nu iei nici o măsură… Şi aveai la dispoziţie un an şi jumătate pentrua a lua măsuri. Îmi pun întrebarea: Oare s-a dorit să intre în România pesta porcină ori situaţia a fost scăpată de sub orice control?”

Senatorul PNL consideră că avem în faţă o problemă de siguranţă naţională, dacă privim impactul economic major al răspândirii pestei porcine africane în România, iar cei vinovaţi trebuiau să-şi dea demisia: „Guvernul era obligat să ia măsuri. Ce s-a întâmplat în România trebuia să fie urmat de demisia preşedintelui A.N.S.V.S.A. şi chiar a premierului Viorica Dăncilă. La noi nu se întâmplă nimic pentru că nu vrea Dragnea. Dacă Dragnea vrea să pună o mătură la un minister, atunci pune o mătură, pentru că aşa vrea el, pentru că poate… Pe lângă răspunderea administrativă, cei vinovaţi de răspândirea pestei porcine ar trebui să răspundă şi penal.”

Tot penal, consideră senatorul Filipescu, trebuie să răspundă şi cei vinovaţi de reprimarea violentă a mitingului din 10 august: „Ne-au făcut de râs în toată lumea. Şi nu putem spăla ruşinea decât dacă cei care au produs acest fenomen vor răspunde penal. În perioada următoare vom avea primele rezultate din anchetele demarate cu privire la evenimentele din 10 august. Sper să se facă dreptate!”

septembrie 17, 2018 | 0 Comments